Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J43i44ř69í 19R35o42d

6. 5. 2015 19:34

Zlatá slova. Toto je stále potřeba lidem opakovat a vysvětlovat. Přerozdělování je zločin a ten kdo chce více přerozdělovat je zloděj.

Zejména když:

1) důchodové pojištění není žádné pojištění mé osoby, ale jen důchodová DAŇ

2) zdravotní pojištění není pojištění mé osoby, ale opět jen zdravotní DAŇ

0 1
možnosti
AK

A co zrušit všechny daně?

A tím vlastně i stát.

To by teprve byla svoboda a ráj na zemi pro všechny, že?

Bohužel, tohle už máme 20000 let za sebou.

Jmenovalo se to prvobytně pospolná společnost.

1 0
možnosti
PF

P16e67t21r 83F67i84a27l22a

5. 5. 2015 18:40

Ze systému vystoupil lze, ale chce to něco umět a to nabídnout ostatním. Vzdělávání mladých lidí, tak aby zapadli jenom do státních institucí nebo dobře kontrolovatelných (=dobře danitelných) nadnárodních koncernů je čistě účelové.

0 0
možnosti
PP

Ano, všichni vidí, že tento stát a systém dávek jde ke krachu.

3 0
možnosti
KT

Smutné je, že to právě všichni nevidí, spíše jen pár jedinců.

2 0
možnosti
PV

v celku souhlas, nicmene mam dve ale:

1) nedelejte z podnikatelu bohy, uz zde na blozich bylo mnohokrat spocitano, ze po zapocteni vsech rizik, vyhod a nevyhod, jsou na tom obe skupiny, tj. zamestnanci i podnikatele stejne. pokud jsou pro vas jedinym kriteriem pouze penize, mate nejspis jednoduchy zivot, nicmene stvani proti druhe skupine se vyrovnante odborarskym bossum.

2) v kolika "zapadnich" zahranicnich zemich jste navstivil zdravotnicke zarizeni a vyuzil jejich pece, ze tak vehementne odsuzujete nase zdravotnictvi. jisteze by to u nas mohlo byt lepsi, ale zase tak spatne na tom porad nejsme, vzhledem k kupni sile. proste nemuzeme mit ferrari, kdyz mame na skodovku, tak jak mnoho lidi na zapade, kteri dostanou peci na urovni trabanta.

0 0
možnosti

On člověk rád uvede jako příklad péče Švýcarsko (když to platí česká pojišťovna) a selektivně zapomene třeba na Anglii ;-D

0 0
možnosti
JV

Článek je krutá a krvavá realita!!

1 0
možnosti
JH

J28a64n 22H98u29r42k23a

3. 5. 2015 0:35

zapomínáte bohužel že většinu koláče sežere zahraniční kapitál navazaný na ten malinký kousek hrozinky co tu zbyla...tento kapitál rozprostřen do naší ekonomiky ovládá většinu trhu v zemi a pokřivuje jakoukoliv změnu...o pracovním trhu se vyjadřovat nehodlám neboť je veřejným tajemstvím že s přelomem roku firmy posunuly hranici zaměstnavatelnosti ze 40 na 35 let...

1 1
možnosti
JS

V USA dnes pobira nejakou formu davek a podpor od statu uz cca 46% obyvatel. Statni dluh se blizi a brzo prekroci 20 trilionu dolaru. Rozdil mezi USA a Reckem je pouze v tom, ze si Amerika (podobne jako vsechny staty EU) stale jeste muze na dluhove hospodarstvi  penize vypujcovat. Konec je ovsem ve vsech pripadech stejny.

0 0
možnosti

Ach ty nuly a znalost ekonomie.

0 0
možnosti

Tak asi je pravda, že odvody sociální a zdravotní jsou velkým břemenem a kdyby se toto odbouralo, nezaměstnanost a vůbec bohatství by vzrostlo.  Jenomže by možná stačilo to jen přeorganizovat, tzn. odstranit z plateb zaměstnavatel - zaměstnanec a hradit to z nějakých jiných zdrojů. Třeba z DPH či to prostě udělat jinak, jen ze vztahu práce - mzda to odstranit.  Potíž ze řetězu utržených libertariánů, kdy by každý člověk měl fungovat  jako samostatná a izolovaná produkční jednotka,  a pokud bychom chtěli jezdit po silnici, tak bychom si ji předtím museli sami postavit, je v tom, že mají hlavu v oblacích a uvěřili spíše utopii, než funkčnímu a všeřešícímu systému...!!

Žádný systém není a nebude dokonalý, to je třeba si uvědomit a ke všemu přistupovat pokorně. Každá akce vyvolá (možná i negativní) reakci.

0 0
možnosti

V druhé části s Vámi souhlasím, v první ne. Zdroje jsou omezené a na zdravotní a sociální odvody není kde jinde brát. Pokud nenarazíme na nové a bohaté zdroje ropy .... Když to odstraníte z mzdových prostředků, zvýšíte třeba daně firmám a nebo DPH, což také není dobrá volba.

Kdybyste chtěl zvýšit výkon ekonomiky, nemusel byste skutečně vymýšlet nic převratného. Stačilo by zefektivnit soudní systém, aby rozsudky byly vynášeny měsíc či dva po podání návrhu/žaloby (v případě potřeby do několika hodin), zefektivnit státní správu, zefektivnit školní systém aby produkoval co potřebujeme, vylepšit flexibilitu pracovního trhu, minimalizovat korupci,  ... . Na daně byste nemusel ani sáhnout (ale ekonomika by se samozřejmě snížením daní dala nastartovat ještě lépe). Podívejte se třeba na Německo. To má kvalitní systém, takže je schopno výborně existovat i při vysokém zdanění a přebujelém sociálním systému

0 0
možnosti
MZ

Snažil jsem se to přečíst, ale když jsem došel k tvrzení "Poukazují především na veřejné školství či zdravotnictví, o jehož úrovni v Česku, která se ve srovnání s ostatními zeměmi neustále propadá, nechť si každý udělá vlastní obrázek.", tak jsem si mohl jen říci - další značně pomatený student. O tom, že kdybychom neplatili daně, měli bychom 2x tolik, to jsem ještě zkousl, i když je to samozřejmě nesmysl. ... Jistě bychom tam našli spoustu dalších bludů, ale na to již nemám nervy :))

1 1
možnosti

našlo se jich dost ;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS